Laitteisto

Mahdottomasta on mahtava aloittaa.

Kaksi Applen insinööriä työstää iPhonen kompo­nentteja laboratoriossa

Insinööriemme hämmästyt­tävät saavutukset hakevat vertaistaan, ja he viitoittavat jatkossakin tietämme kohti innova­tiivisia läpi­murtoja. Ratkaisuissa heitä ei innosta se mikä on helppoa, vaan se mikä on uskomatonta.

Applella akustiikan proto­tyyppi­valmistuksen ryhmä­päällikkönä Suzie tutkii uusia tapoja rikkoa ääni­teknologian rajoja. Työs­täessään Applen HomePodia hän kehitti joitakin niistä proto­­tyypeistä, jotka edistivät diskantti­kaiuttimien porttien tarkan sijainnin määrit­tämistä. Niillä pyrittiin poistamaan pöydän aikaan­­saamista heijas­teista aiheutunut heikko äänen­laatu. Tavoitteena oli saavuttaa yhtenäinen, korkea­luokkainen äänen­­toisto myös kuuntelu­tilassa liikuttaessa. ”Tiimimme osoittavat työssään kerta toisensa jälkeen omista­u­tumista ja tarkkuutta, jota en olisi uskonut mahdol­liseksi ennen Applelle tuloani. Nostamme rimaa korkeam­malle joka projektissa. Juuri sitä asiak­kaamme odottavatkin meiltä.”

Löydä tiimi ja aloita oma tarinasi täältä.

Akustiikka­teknologiat

Auta pääs­tämään Apple todelliseen ääneensä liittymällä maailman edistyk­sellisimpään akustiikka­­suunnit­teli­joiden porukkaan, jossa kehität uusia inno­vatiivisia audio­­järjestelmiä ja hiot laatua. Tehtävä­alueisiin sisältyvät tekninen akustiikka­suunnittelu, tekninen tunnistimien suunnittelu, ääni- ja värinä­­tekniikka, ääni­­sähkö­tekniikka ja -arkki­­tehtuuri, tekninen akus­tiikan validointi sekä ääni­­sovellukset ja -teknologia.

Katso avoimet ääni­teknologian tehtävät

Analoginen ja digitaalinen suunnittelu

Tämän ryhmän insinöörit kehittävät virta­piirejä uuden suku­polven Apple-tuotteille. Heidän inno­vaationsa tekevät tuotteistamme yhä vain älykkäämpiä ja tehok­kaampia, niin piiri­levyjen, huippu­­nopeiden käyttö­­liittymien, tunnis­timien ja näyttö­mikro­­piirien suunnit­­telussa kuin pienim­missä transis­to­reiden yksityis­kohdissa. Tehtävä­­alueisiin sisältyvät vaihto­­virta- ja tasa­­virta­järjestelmät, seka­­signaali­­suunnittelu, sähkö­tekniikka, mallinnus ja validointi, logiikka­suunnittelu, virta­­piirien suun­nittelu ja varmennus sekä piiri­­levyjen suunnittelu.

Katso avoimet analogisen ja digitaalisen suunnittelun tehtävät

Arkkitehtuuri

Tämä ryhmä rikkoo rajoja kaikkien Applen laitteiden kohdalla. Se huolehtii Applen järjestelmä­­piirien (SoC) arkki­tehtuurista eli kehittää algo­ritmejä alustan tehoa, suoritus­­kykyä ja lämmön­­hallintaa varten. Lisäksi se kehittää edistyk­sel­lisiä proto­­tyyppi­­järjestelmiä. Ryhmä kehittää ja rakentaa myös ohjelmisto­kehitys­työkaluja sekä hajau­­tettuja järjestelmiä Applen tieto­tekniikka­­yhteisölle. Tehtä­väalu­eisiin sisältyvät prosessori­arkkiteh­tuuri, järjestelmä­piirien arkki­tehtuuri, järjestelmä­arkkitehtuuri, tieto­turvan mikro­arkkiteh­tuuri, alustan suunnittelu, virran/lämmön arkki­tehtuuri, näytön­ohjain­järjestel­mien arkki­tehtuuri, mallinnus­arkki­tehtuurin suunnittelu, kone­oppiminen, data­tiede sekä langat­tomien järjestelmien arkki­tehtuuri.

Katso avoimet arkkitehtuurin tehtävät

Akkutekniikka

Tule mukaan tiimiin luomaan innova­tiivisia akku­ratkaisuja, joista lähtee entistä enemmän energiaa pienem­mistä tiloista. Teet kaiken aikaa yhteis­työtä muiden tuote­­kehitys­ryhmien kanssa. Tehtävä­alueisiin sisältyvät akku­kennojen kehitys­tekniikka, uusien materiaalien suunnittelu, prosessi­kehitystekniikka, mittaus­tekniikka, tuotteiden integraatio­suunnittelu, laatu­tekniikka, virhe­analyysi­tekniikka ja tekninen testaus.

Katso avoimet akku­­teknologian tehtävät

Kamerateknologiat

Liity joukkoon, joka suunnittelee ja kehittää kamera­järjestelmiämme kennosta linsseihin saakka. Luot innovaatioita, joiden ansiosta jokainen Applen uusi tuote­sukupolvi saa aikaan edeltä­jäänsä upeampia kuvia. Tehtäväalueisiin sisältyvät tietokoneen kuva­teknologia, kameran moduuli­suunnittelu, kameran laitteisto­tekniikka, kameran sähkö­tekniikka, optiikka­suunnittelu, kamera­järjestelmät, tuotanto ja proses­sit, kuvan­tunnistus ja analoginen/digitaalinen tunnistus.

Katso avoimet kamera­teknologian tehtävät

Kaikki Applen suunnittelu tapahtuu satojen eri alojen työn­tekijöiden yhteis­­työnä. Ehsan kuitenkin keskittyy työssään asiakkaan tapoihin koskettaa laitetta. Hän on nimittäin yksi Sensing Product Design ‑ryhmän suunnittelu­päälliköistä. Ehsanin tiimi vastaa Apple-tuotteiden seuraavan sukupolven kosketus-, liiketunnistus- ja optisten teknolo­gioiden mekaniikka­suunnittelusta ja käyttöön­otosta. Ilman yhteistyö­­kykyä ja innova­­tiivisuutta hän ei voisi suunnitella tarkoituksen­mukaisia ja saumat­tomasti toimivia tuotteita. ”Työsken­telemme näin, koska emme luo pelkäs­tään tuotteita. Luomme kuin erään­laista taikaa tuotteita käyt­täville ihmisille.”

Näyttö­teknologiat

Tämä ryhmä kehittää huippu­innovatiivisia näyttöjä kaikille Applen tuotteille, kuten Apple Watch, iPhone, iPad ja Mac. Aina vain parempi käyttö­kokemus syntyy, kun ryhmä venyttää teknologian mahdol­lisuuksia prosessin joka vaiheessa aina alustavasta konseptista massa­tuotantoon saakka. Tehtävä­alueiden suunnittelu­työ liittyy sähköön, meka­niikkaan, proses­seihin, materiaa­leihin, tuotantoon, fysiikkaan, kuvan­tamiseen, optiikkaan, ohjelmis­toihin ja puolijohde­tekniikkaan.

Katso avoimet näyttö­teknologioiden tehtävät

Tekninen projektin­hallinta

Tämä ryhmä toimii jokaisen uuden Apple-tuotteen taustalla ja hallinnoi maailman menestyk­sekkäintä tuote­suunnittelu­prosessia konseptista julkis­tukseen saakka. Tehtäviin sisältyvät laitteistojen projektin­hallinta, puolijohde­tuotteiden hallinta, tuote­suunnit­telun projektin­hallinta, radio­taajuuksien ja langat­tomien yhteyksien projektin­hallinta sekä järjestelmien projektin­hallinta.

Katso avoimet teknisen projektin­hallinnan tehtävät

Ympäristö­teknologiat

Haluamme tehdä maailmasta paremman paikan, ja tämä tiimi keskittyy juuri tähän tavoit­teeseen. Liity joukkoon ja olet mukana alan johtavissa hank­keissa päättämässä käytännöistä ja varmista­massa, että Applen jokainen tuote virta­johdoista näyttöön on turvallinen ihmisille ja planee­tallemme. Jopa alihank­kijoiden materiaalit testataan. Tehtävä­alueisiin kuuluvat toksi­kologia, bioyhteen­sopivuus, rajoitetut aineet, elinkaari­analyysi, teknisten määräysten noudat­taminen ja ympäristö­ohjelmien hallinta.

Katso avoimet ympäristö­­teknologi­oiden tehtävät

Terveys­teknologia

Nämä ammat­tilaiset auttavat ihmisiä tekemään omaa hyvin­vointiaan edistäviä valistuneita päätöksiä arjessa ja työssä kehit­tämällä ohjelmisto- ja laitteisto­järjestel­miä, jotka tarkkailevat ihmis­elimistöä ja siihen liittyvää dataa. Tehtävä­kenttään kuuluvat biolääke­tieteen tutkimus ja kehitys, biolääketieteen tutkimussuunnittelu ja liikunta­fysiologia.

Katso avoimet terveys­teknologian tehtävät

Koneoppiminen

Koneoppiminen käy jatkuvasti yhä tärkeämmäksi käytännössä jokaisessa Applen tuotteessa ja palvelussa, joten panoksesi tällä alueella voi vaikuttaa moniin ryhmiimme. Autat kehittämään algoritmeja ratkaisemaan joitakin monimutkaisimpia tekoälyongelmia ja integroit työsi tehokkaisiin neuroprosessoreihin, joiden nopeus ja teho takaavat erinomaisen käyttökokemuksen. Kun teet tämän tietosuoja-asiantuntijoiden avustuksella, varmistat, että käyttäjien yksityisyyttä kunnioitetaan. Tule muovaamaan näiden ennakoivien teknologioiden mahdollisuuksia osana Face ID:tä, ARKitiä, Animojeja ja muita, vielä toteuttamattomiakin, ominaisuuksia. Tehtäväalueisiin sisältyvät tekoäly, tietokoneen kuvateknologia, datatiede ja syväoppiminen.

Katso avoimet koneoppimisen tehtävät
Lisätietoja koneoppimisen ja tekoälyn tehtävistä

Laitesuunnittelu

Tämän ryhmän luovasta ajatus­työstä syntyy tosi­elämän kokemuksia. Yhdistämällä maailman edistyksellisin teollinen muotoilu uusimpiin ja innovatii­­visimpiin tekno­logioihin saadaan suuret ideat mahtumaan pieniin kuoriin – ja samalla miljoonien ihmisten elämään. Tehtävä­alueisiin sisältyvät tuote­suunnittelu­tekniikka, mekaniikka­suunnittelu, CAD-asiantuntija, CAE-asian­tuntija ja materiaali­tekniikka.

Katso avoimet laite­­suunnittelun tehtävät

Prosessi­tekniikka

Tässä ryhmässä työskennellessäsi sovellat suun­nittelun perusteita ja aloitat tarvit­taessa aivan alusta. Tietty projekti voi edellyttää uutta laitteistoa, uutta materiaalia tai jopa uutta tehdasta. Työsi on uraa­uurtavaa, usein kirjaimel­lisesti. Tehtäviin kuuluvat alustan prosessi­tekniikka, moduu­lien prosessi­tekniikka, ohjaus­paneeli­suunnittelu/­tekniikka, ohut­kalvo­tekniikka, laser­prosessi­tekniikka, pinnoitus­tekniikka ja proto­tyyppitekniikka.

Katso avoimet prosessi­­tekniikan tehtävät

Käyttö­varmuus­tekniikka

Applella on kovalla työllä ansaittu maine erittäin laadukkaiden tuotteiden valmistajana. Sen vuoksi tämä ryhmä toimii sekä laitteisto- että ohjelmisto­ryhmien kanssa ja varmistaa, että tuotteemme ja alihankki­joidemme materiaalit vastaavat omia ja asiak­kaidemme vaati­muksia. Tehtävä­alueisiin sisältyvät käyttö­varmuus­tekniikka, virhe­analyysi­tekniikka, tekninen testaus, materiaali­tekniikka ja käyttö­varmuus­teknikon työt.

Katso avoimet käyttö­­varmuus­­tekniikan tehtävät

Tunnistin­teknologiat

Tämä ryhmä tekee yhteis­työtä muun muassa laitteisto- ja ohjelmisto­­ryhmien kanssa Applella. Erino­maisia esimerk­kejä sen työstä ovat eleitä lukevien tunnis­timien ja sormen­jäljen tunnistavan Touch ID:n kaltaiset ominai­suudet. Tehtäviin lukeutuvat tunnistus­laitteisto­tekniikka, tunnistuksen ASIC-arkkitehtuuri, algoritmi­tekniikka, kone­oppimisen tekniikka, syvä­oppiminen, laite­ohjelmisto­tekniikka, ohjelmisto­tekniikka, laadun­varmistus­tekniikka ja käyttäjä­tutkimukset sekä inhimil­lisiin tekijöihin liittyvä tekniikka.

Katso avoimet tunnistin­­teknologioi­den tehtävät

Puolijohde­teknologiat

Liity tiimiimme, joka vastaa uuden suku­polven energia­tehokkaiden prosessoreiden järjestelmä­piirien suunnit­telusta ja valmistuksesta sekä näiden sirujen tarvitseman analogisen IP-järjestelmän ja erittäin nopean käyttö­liittymän arvioinnista. Tehtävä­alueisiin sisältyvät mikro­arkkitehtuuri, mallinnus, rekisteri­siirtotason (RTL) suunnittelu ja varmennus, räätälöity ja fyysinen ASIC-suunnittelu, CAD, tieto­tekniikka, puoli­johteiden proto­tyyppien valmistus ja validointi, valu- ja tuote­tekniikka sekä alhaiseen virran­kulutukseen liittyvä suunnittelu.

Katso avoimet puoli­­johdetekno­logi­oiden tehtävät

Järjestelmä­suunnittelu ja tekninen testaus

Tähän joukkoon liityttyäsi varmistat, että kaikki laitteisto­suunnittelu Applella täyttää kovimmatkin vaatimukset koko tuotantoprosessin osalta. Tiimin jäsenet suunnit­televat ja rakentavat moni­mutkaisia järjestelmiä, jotka muodostuvat erilaisista Applen tuotteiden sisältämistä moduu­leista. He toteuttavat myös kalibrointi- ja testaus­prosesseja sekä kehittävät työvälineitä, kalustoa, infrastruk­tuuria ja vian­määritysohjel­mistoja tätä varten. Tehtäväalueissa katetaan laitteisto­järjestel­mien integrointi, toimintojen tekninen testaus, mittaus­tekniikka ja kalibrointi sekä kalusto­suunnittelu.

Katso avoimet järjestelmä­­suunnittelun ja teknisen testauksen tehtävät

Langattomat laitteistot

Tule mukaan ryhmään, joka panee kaiken likoon luodakseen maailman parhaita langattomia tuotteita. Applen langattomien yhteyksien suunnittelijat parantavat tuotteidemme suoritus­kykyä entistä tehok­kaammilla yhteyksillä. Puolijohde­asiantuntijat paneutuvat langat­tomiin yhteyksiin perusteel­lisesti ja auttavat kehit­tämään innovatiivisia, käyttäjä­kokemusta parantavia järjestelmä­piirejä. Lisäksi ryhmän alusta-arkkitehtuurin asian­tuntijat tasoittavat tietä aivan uusille kokemuksille, joissa hyödyn­netään esimerkiksi tunnistus­­teknologiaamme liittyviä innovaa­tioita. Tehtävä­alueisiin sisältyvät antenni­suunnittelu, radio­taajuuksien suunnittelu­tekniikka, radio­taajuus­järjestelmien integrointi, radio­taajuuksien herkkyyden vaimentaminen, radio­taajuus­järjestelmät ja kalibrointi, OTA-suunnittelu ja -testaus, teknisten säädösten noudattaminen, sähkö­magneettinen yhteen­sopivuus, vaatimusten­mukaisuuden ja suoritus­kyvyn testaus, inhimillisiin tekijöihin liittyvä tekniikka, WLAN/Bluetooth-, GNSS-, viestintä­järjestelmien-, mobiili­­laitteistojen- sekä langat­tomien järjestelmien arkkitehtuuri, RFIC-suunnittelu, PHY/MAC-algoritmi­kehitys, radio­taajuuksien karakteri­sointi, radio­taajuuksien suunnittelun varmennus ja langattomien järjestelmien suun­nittelu.

Katso avoimet langat­tomiin laitteistoihin liittyvät tehtävät