Scottish Borders Council
Schotland
Een landelijke gemeenschap introduceerde iPad, en nieuwe kansen, in 68 scholen.
De Scottish Borders Council besloot te investeren in de toekomst van de regio en alle scholen van technologie te voorzien. Het doel was om alle kinderen gelijke toegang tot onderwijs te bieden, en het onderwijspersoneel intuïtieve en gebruiksvriendelijke onderwijsmiddelen in handen te geven. Ze hadden daarvoor devices nodig die zowel met als zonder internet gebruikt kunnen worden, want in het dunbevolkte gebied heeft lang niet iedereen altijd internettoegang. En ze waren zich er ook van bewust dat de jeugd een aantal essentiële IT‑vaardigheden moet leren om in dit digitale tijdperk de weg te kunnen vinden.
Het bestuur van het raadsgebied heeft naar allerlei producten gekeken, waaronder die van Apple. iPad kwam als beste onderwijsproduct uit de bus, mede vanwege alle features en de hoeveelheid educatief materiaal die ervoor beschikbaar is. Ze zetten een project op, wat ze ‘Inspire Learning’ hebben genoemd. Via dit project hebben ze duizenden devices gefinancierd en in de hele regio laten implementeren – een gebied van bijna 4800 km².
“We wilden duidelijk maken dat we veel waarde hechten aan goed onderwijs”, vertelt David Robertson, CFO van de Scottish Borders Council. “We hebben gekeken naar de totale eigendomskosten, de aanloopkosten van de devices, de restwaarde die we ervoor konden krijgen en de leaseovereenkomst met Apple Finance. We vonden dat Apple ons het meeste te bieden had.”
Toen alle 68 scholen voor basis- en voortgezet onderwijs van iPads waren voorzien, waren er al snel grote veranderingen zichtbaar in de klas. De lessen die de leerkrachten op hun iPad maakten, waren een stuk interactiever dan voorheen. Dankzij de praktische inzetbaarheid konden de leerlingen die lessen overal volgen, dus ook vanuit huis. Dat was vooral tijdens de pandemie een uitkomst. Verder bleek iPad voor elk vak bruikbaar. Zo maken de leerlingen tijdens de biologieles filmpjes over inheemse planten met de Clips-app, en bij Engels gebruiken ze Keynote om het verhaal van Macbeth op een levendige manier te vertellen.